Vinterviken

 
Promenerar man längs vinterviken i Stockholm hittar man spännande miljöer. Dylikt skulle jag kunna fotografera porträtt vid i timtal... Så, någon sugen? 

Mönster i naturen

 

Skuggor kastade av nakna grenar

 
Solen denna måndag, var verkligen fantastisk efter januaris ca 15 ynka soltimmar. Dagen fick innehålla en promenad med jakt på vackra skuggor, och jag passade även på att gå vilse i en skogsdunge bakom vintervikens vackra café - så kan det gå om man viker av från den självklara stigen... lättnaden infann sig när jag åter fann trappen neråt. 

Aspholmen

 
Lite sådär som en del utav en söndagspromenad kan se ut. 

Bland kaffebönor och bergslagssten

Min tanke var att skapa smycken av de vackra blåa stenarna som jag samlade längs vägen vid ett tillfälle då jag var hemma i bergslagsskogarna. Men stenarna skulle slipas, och jag behövde borra ett hål...så tillfället för skapandet har inte kommit ännu, och N blev väl trött på att ha stenar liggande mitt på bordet. Han lade dem i blomkrukan istället, och det måste jag säga, att det blev väldigt charmigt och känslan jag fick av det blev att jag kände mig hemma. En dos av barndomsminnen samlat i en blomkruka, det är fint. 
 
 
 
Gällande kaffet. Specialkaffet. Så är jag inte som de flesta andra. Jag slår inte på kaffebryggaren det första jag gör när jag vaknar och dricker en kopp beskt och mörkrostat löfbergs lila eller Gevalia. Jag ställer upp mitt röda porslinsfilter på en väl vald kopp, blöter pappersfiltret för att få bort små partiklar som ger dålig smak till kaffet. Sedan maler jag kaffebönorna, häller upp en "portion" kaffe i mitt filter, och häller vatten i cirkelformade rörelser över mitt kaffe. Jag handbrygger mitt kaffe, och njuter av alla smaker som träder fram i kaffet som är rostat med kärlek. Alla har sin form av nördighet. Jag antar att min "kaffemani" är det som många upplever som konstigt och tokigt med mig. 
 
 
 
 

På Mosebacke torg

 
Sofia 

Frukost för en


Tänk att det kan vara så fantastiskt gott och mättande med mixad banan och hallon till frukost. Och så gott med en fin kopp specialkaffe vid sidan av. Detta kaffe är från plantaget Welena & Tesfaye i Etiopien, rostat utav Johan & Nyström i Stockholm. 

Ett foto om dagen

Jag ska under ca två veckor ta minst ett foto om dagen. Allt för att lufta kameran, men även för att få lite mer liv i denna blogg. 
 
 
Dag 1.
En liten inblick i vårat kök här hemma. Snygga skärbrädor från IKEA räddar mindre vackra köksbänkar. Och Clipper-te med smak av apelsin & kokos är bland det godaste jag vet. Trots att jag inte direkt är förtjust i kokos! 
 

Reflections

 
Tidlöst nu (lyssna)

RSS 2.0