Ett par veckor ur Instagramvinkel

 
1. Amason. SÅ bra. Kan inte sluta lyssna. Klicka här för att lyssna på låten som aldrig kan bli dålig.
2, 3 & 4. Från en Sälen-helg, så otroligt välbehövlig och härlig. Med älskade Nichlas och min mamma och syster.
5. Sweater-lycka.
6. Vy från Lundabron ovanför Münchenbryggeriet. Älskade söder!
7. Fin kväll med Nichlas och hans bror Pontus.
8. Från strandpromenaden i Sätraskogens naturreservat, vad som kommer att bli våra nya promenadstråk om två veckor.
9. Kontrakt påskrivet på vår fantastiska och fina, nya lägenhet - och firande med bubbel såklart!

Världens godaste frallor

Inte för att vara den som är den, men häromdagen bakade jag något som faktiskt bör klassas som världens godaste frallor. Och snyggaste. Här följer receptet.
 
 
10 dl ljummet vatten
2 dl mjölk
1 paket jäst (50g)
4 tsk salt
3,5 msk honung
21 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
 
Värm upp vatten och mjölk till en fingervarm temperatur ocb blanda ner jästen. Därefter är det bara att blanda i övriga ingredienser. Det ska vara en ganska lös deg. När allt är färdigblandat, låt en bakduk vila över och låt degen jäsa 1-1,5 timme. Sen strör du lite mjöl över bakbordet och tippar ut degen. Knåda inte, utan fös ihop degen och platta till den lätt. Skär / bryt lagom stora bitar av degen och forma dem som du vill innan du sen låter dem landa på plåten med bakplåtspapper och fara in mellan 16-19 minuter i ugnen.
 
Har tyvärr bara en instagram-bild från detta brödbak. Men här är degen färdigjäst, och på instagram heter jag ordsamling.

Sofia 2013

 
När det i vissa perioder råder viss stiltje bland nya fotografier, då får man visa upp gamla godingar.
 
Det var maj. 2013. Vanadislunden bjöd på höjder och utsikt över Stockholms takåsar. Sofia frös, den stackaren. Men oj, så nöjd jag blev över fotograferingen.

24kvadratsglöggen 2014

 
I november satte jag och N vårt livs första glögg. Det resulterade i skratt på Coop, när vi fyllde korgen med ca 2 kg russin och dubbelt så mycket socker. Experimenterande med kaffebönor och kakaopulver. Och så ett december fyllt av etikett-fix i form av skiss, design och ordpussel. Sen får man inte glömma glöggdoften i lägenheten. Resultat av det hela syns ovan. Och vår glögghistoria som även finns på en etikett på flaskans baksida - den följer nedan.
 
 

24kvadratsglöggen kom till en tisdag i november, i det Håstlundsk-Anderssonska köket på Valutavägen. Regnet föll och dropparna på buskens grenar utanför blev fler. Efter skymningen föll mörkret snabbt och svepte in novemberkvällen i sin famn. Genom ett fönster på glänt rörde sig årets första jultoner lätt dansade. Omgivna av allt detta stod vi och rörde i vad som skulle komma att bli årets 24kvadratsglögg.

En glögg att avnjuta i skenet från en fladdrande låga och i det absolut rätta sällskapet.


RSS 2.0